|
VELETRH GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
Dne
5.3. 2009 jsme se zúčastnili veletrhu G
+ H v Brně. Veletrh navštívili žáci
druhého a třetího ročníku oboru kuchař
– číšník , kteří tím
získali přehled o nových i součastných
zařízeních v
gastronomických provozovnách. Seznámili se
též
s novinkami k přípravě pokrmů, které mohli i negustovat a tím
sami posoudit finální výrobek.
V jednom
z pavilonů jsme mohli nahlédnout na soutěž Junior –
mladých gastronomů.
Zde se prezentovali jak kuchaři, cukráři tak i
číšníci. Žáci shlédli
například
otevírání láhve sektu, přípravu
fonde, flambování, loupání hrušky,
práci na
keridonu a jeho přípravu, a konverzaci v cizím
jazyku.
Zúčastnění
žáci byli spokojení a tato návštěva jim přinesla spoustu nových poznatků,
odnesli si propagační materiál, který jsme později využijeme
v hodinách odborného výcviku.
|
|
|
|